Lazzaro feliz

Divendres 5 d’abril de 2019 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Lazzaro, un jove camperol d’excepcional bondat, viu a un llogaret allunyat del món. Allà, la vida dels camperols no ha canviat mai; són explotats, i ells, a la vegada, abusen de la bondat de Lazzaro. Un estiu, es fa amic de Tancredi, el fill de la marquesa. Entre ells sorgeix una amistat que permetrà al protagonista conèixer el món modern.

Aquesta fàbula fantàstica signada per Alice Rohrwacher destaca pel seu humanisme màgic, amb una forta crítica social. Una obra eminentment lírica i sentimental. La mirada del Lazzaro, sense ni un bri de maldat ni d’intenció per veure les diferències socials, serviran a la directora per a fer una reflexió entre social i poètica gràcies al contrast entre el camp i la ciutat. Un tema recurrent portat a una nova dimensió visual d’una obra on no hi sobra cap pla. L’altra gran pel·lícula europea del 2018.
 
 
CRÍTIQUES:

ITÀLIA, 2018
Títol original:
Lazzaro felice.
Direcció i guió: Alice Rohrwacher.
Fotografia: Hélène Louvart.
Intèrprets: Adriano Tardiolo, Alba Rohrwacher, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Sergi López, Natalino Balasso, Tommaso Ragno, Nicoletta Braschi, Leonardo Nigro.
Durada: 125 min.
Idioma: italià.

PREMIS:
Cannes 2018: Millor guió.
Sitges 2018: Premi especial jurat.

 
TRÀILER: