Leviatán

 


 
Kolia és un mecànic de mitjana edat que viu tranquil·lament en un poble del nord de Rússia. La seva jove esposa i el seu fill li aporten la felicitat que necessita, i els dies passen sense massa problemes ni conflictes. No tothom sembla disposat a respectar aquesta pau. L’alcalde de poble, un home sense escrúpols, està decidit a fer-se amb la casa i el taller de Kolia per complir els seus plans, però l’home no està disposat a cedir així com així.

Andrey Zvyagintsev dirigeix aquesta fascinant sàtira sobre els valors humans i les relacions entre institucions i societat. És l’interès principal d’un polític servir als seus ciutadans? És una pregunta freqüent en la nostra actualitat, ben lluny del petit poblet rus on succeeixen els fets de Leviatán. Aconseguir un relat que travessi fronteres, filmat amb l’excel·lència dels millors directors, i emportar-se pel camí un bon grapat de premis internacionals no és una tasca senzilla. La pel·lícula Zvyagintsev té una unànime imatge de pel·lícula de l’any arreu del món, i representa un dels principals must del 2014.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
RÚSSIA, 2014.
Títol original: Leviafan. Direcció: Andrei Zvyagintsev. Guió: Oleg Negin i Andrey Zvyagintsev. Fotografia: Mikhail Krichman. Intèrprets: Vladimir Vdovichenkov, Elena Lyadova, Aleksey Serebryakov, Anna Ukolova, Roman Madyanov, Lesya Kudryashova. Durada: 141 min.