Los últimos años del artista: Afterimage


 

Divendres 17 de novembre de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 


SESSIÓ ORGANITZADA PEL CERCLE ARTÍSTIC DE MALGRAT

Biopic de Wladyslaw Strzeminski, el pintor polonès mestre de la vanguarda. La vida de l’artista va estar marcada per la creació estètica original, l’interès per la història i la teoria artística i per la seva lluita contra el comunisme, que impedia el lliure desenvolupament del seu art i que el va portar fins al seu tràgic final.

La pel·lícula és el testament cinematogràfic del cineasta polonès Andrzej Wajda, que amb 90 anys, ha esdevedingut un dels tòtems del cine europeu de prestigi. Aquesta obra, que explora molts matisos d’un personatge únic, és un homenatge al seu artista preferit, que va estudiar a les mateixes escoles i que va viure una repressió artística criminal. L’actor Boguslaw Linda és un dels principals al·licients del film, que Wajda va estar imaginant durant més de 20 anys.
 
CRÍTIQUES:


 
 
POLÒNIA, 2016.
Títol original: Powidoki. Direcció: Andrzej Wajda. Guió: Andrzej Mularczyk. Fotografia: Pawel Edelman. Intèrprets: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska, Jacek Beler, Mateusz Bieryt, Szymon Bobrowski, Mariusz Bonaszewski, Danuta Borsuk, Tomasz Chodorowski.

Durada: 98 min.
Idioma: polonès.
Subtítols: VOSE.
Format: 2.35:1

 
TRÀILER: