Magical girl

 


 
El pare d’una nena de 12 anys que pateix un càncer terminal intentarà complir l’últim desig de la seva filla: aconseguir el vestit del seu personatge de dibuixos animats preferit. Per trobar-lo, comptarà amb l’ajuda de la Bàrbara, una jove amb desordres mentals, i del Damián, un professor retirat amb un passat fosc que intenta amagar. El que semblava una missió senzilla es complicarà quan els tres personatges es vegin immersos en tot tipus de dificultats que posaran de relleu tots els seus conflictes interns.

El cinema espanyol ha estat sempre enigmàticament dual, capaç dels treballs més talentosos i també del cinema més ridícul. Aquest 2014 ha batut diversos rècords de taquilla, però la sorpresa ha vingut de la mà de Carlos Vermut, jove director madrileny que signa un segon treball ple de misteri, mescla de drama, comèdia i neo-noir. Magical Girl, amb el seu baix pressupost i les seves magnífiques actuacions, ha aconseguit enamorar la crítica especialitzada i ha sortit per la porta gran al Festival de San Sebastián i ha estat una de les pel·lícules més nominades als Goya..
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
ESPANYA, 2014.
Direcció i guió: Carlos Vermut. Fotografia: Santiago Racaj. Muntatge: Emma Tusell. Intèrprets: José Sacristán (Damián), Bárbara Lennie (Bárbara), Luis Bermejo (Luis), Lucía Pollán (Alicia), Israel Elejalde (Alfredo), Elisabet Gelabert (Ada), Miquel Insúa (Oliver), David Pareja (Javier). Durada: 127 min.