Mommy

 


 
En un Canadà fictici, s’aprova una llei que obliga als pares incapaços de controlar els seus fills a internar-los a un centre social. Diane és una mare amb nombrosos problemes per educar el seu fill adolescent, que pateix un trastorn d’hiperactivitat i es mostra violent i perillós. L’arribada de la seva veïna Kyla, que s’ofereix a ajudar-lo, porta als tres personatges a una espiral de sentiments que els fa treure del seu interior les seves inquietuds més íntimes.

Mommy és la cinquena pel·lícula de Xavier Dolan. La xifra no seria espectacular si Dolan no tingués només uns sorprenents 25 anys. Amb l’elegància i la professionalitat dels millors directors del moment, que li treuen un mínim de 10 anys d’experiència, Dolan ens transporta al seu pertorbat món de desordres mentals i muntatges musicals, amb tocs de comèdia i jocs de color. Sens dubte es tracta del millor treball del director canadenc (amb permís de la també notable Laurence Anyways), que projecta davant seu un futur que ja es dibuixa llegendari.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
CANADÀ, 2014.
Títol original: Mommy. Direcció i guió: Xavier Dolan. Fotografia: André Turpin. Muntatge: Xavier Dolan. Música: Eduardo Noya. Intèrprets: Anne Dorval, Antoine Olivier Pilon, Suzanne Clément, Patrick Huard, Alexandre Goyette, Michèle Lituac, Viviane Pacal, Nathalie Hamel-Roy. Durada: 134 min.