Negociador

 


 

Divendres 4 de desembre de 2015 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
Manu Aranguren, un polític basc, exerceix d’interlocutor del govern espanyol en les negociacions amb ETA. En lloc d’assistir, tal com s’esperava, a un acte solemne i calculat, aviat veurà que les casualitats, els errors o els malentesos marquen el diàleg entre les dues parts i que la relació personal entre els negociadors serà clau per a la resolució del conflicte. Comèdia basada en les negociacions entre el president del PSE basc, Jesús Eguiguren i ETA en 2005 i 2006.

Borja Cobeaga és el director de Pagafantas i el guionista de Ocho apellidos vascos. És conegut pels seus programes d’humor en la televisió basca i per formar part d’una joventut iconoclasta que vol trencar alguns dels mites que envolten la societat basca. La pel·lícula resulta insòlita perquè el seu punt de partida són uns fets històrics, que no són respectats com a tals sinó com a possibilitat, oferint una versió lliure del que podia haver passat, barrejant de forma brillant l’absurd i la sàtira. Si ens alliberem de la sorpresa inicial del riure associat a un problema tan seriós, descobrirem una història que no només tracta sobre les desgràcies del conflicte basc sinó de les pròpies desgràcies humanes.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
ESPANYA, 2014.
Direcció i guió: Borja Cobeaga. Fotografia: Jon D. Domínguez. Música: Aránzazu Calleja. Intèrprets: Ramón Barea, Josean Bengoetxea, Carlos Areces, Melina Matthews, Jons Pappila, María Cruickshank, Óscar Ladoire, Raúl Arévalo, Secun de la Rosa, Alejandro Tejería, Santi Ugalde. Durada: 80 min.