Profesor Lazhar


QUEBEC, 2011.
Títol original: Monsieur Lazhar. Direcció: Philippe Falardeau. Guió: Philippe Falardeau; basat en l’obra d’Evelyne de la Chenelière. Fotografia: Ronald Plante. Muntatge: Stéphane Lafleur. Música: Martin Léon. Intèrprets: Mohamed Fellag (Bachir Lazhar), Sophie Nélisse (Alice), Émilien Néron (Simon), Danielle Proulx (Srta. Vaillancourt), Brigitte Poupart (Claire), Vincent Millard (Victor). Estrena a l’Estat espanyol: 28 maig 2012. Durada: 94107 min.


 

Bachir Lazhar, de 55 anys i origen argelí, és contractat com a substitut d’un mestre de primària mort en tràgiques circumstàncies en una escola de Mont-real. El carisma i la particular forma d’ensenyar d’aquest professor seran bàsiques per tirar endavant el curs i canviar la vida dels seus joves alumnes.

Seguint l’estela d'”Hoy empieza todo” de Bertrand Tavernier, “Ser y tener” de Nicolas Philibert i més recentment “La clase” de Laurent Cantet, programem aquesta sensible pel·lícula quebequesa que sota la direcció de Philippe Falardeau relata l’estreta relació que s’estableix entre un mestre i els seus alumnes. “Profesor Lazhar” és una obra directa, que arriba al cor sense fer trampes, honestament. Potser per això ha arrencat somriures i llàgrimes allà on s’ha projectat. Una pel·lícula esplèndida i commovedora que esperem que us arribi al cor.
 

CRÍTIQUES:
Xavi Serra (Diari Ara): Profesor Lazhar, el mestre que ensenya a viure
Jordi Camps (El Punt Avui) Una classe magistral
Judith Vives (Espai Isidor): Educar i altres compromisos
Carlos Losilla (El Punt Avui): Una altra d’escoles
Olga Pereda (El Periódico): Profesor Lazhar conquista el públic espanyol en 12 dies
Reportatge a TV3
Reportatge a Días de cine
 

TRÀILER:
http://youtu.be/xkHmgYC6EpI