The Florida project

Divendres 19 d’octubre de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


La Moonie és una nena de 6 anys que viu en un petit motel de carretera molt a prop de Disney World, a Orlando. Passa la major part del temps amb els seus amics, amb qui es dedica a jugar, a buscar aventures i a observar de primera mà els seus peculiars veïns. Mentrestant, la mare de la Moonie intenta sobreviure a qualsevol preu.

La vida real no és Disney World, i el cinema americà no és només Hollywood. Sean Baker demostra, pel·lícula darrera pel·lícula per què és ja un dels directors més a tenir en compte del panorama indie. A The Florida Project es fixa en l’altre costat de la carretera, als sectors més marginals de la societat, allà on la desesperació elimina qualsevol humanitat. I ho fa d’una manera tant real que sembla un documental, amb la nena Brooklynn Prince recordant-nos la infància més tendra i un àngel de la guarda que no necessita presentació: l’inigualable Willem Defoe.

CRÍTIQUES:

EUA, 2017
Títol original: The Florida Project. Direcció: Sean Baker. Guió: Sean Baker i Chris Bergoch. Música: Lorne Balfe. Fotografia: Alexis Zabé. Intèrprets: Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Bria Vinaite, Caleb Landry Jones, Mela Murder, Valeria Cotto, Christopher Rivera, Macon Blair, Sandy Kane, Karren Karagulian, Lauren O’Quinn, Giovanni Rodriguez, Carl Bradfield, Betty Jeune. Durada: 115 min. Idioma: anglès, espanyol i portuguès.

PREMIS:
Oscars i Globus d’Or 2017: Nominació a millor actor secundari (Willem Dafoe).

TRÀILER: