The square

Divendres 2 de març de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


El Christian és el comissari d’un museu d’art a Estocolm, que darrera d’una màscara progressista i solidària amaga una personalitat hipòcrita i mesquina. Dirigeix una exposició que incita els seus visitants a l’altruisme, però l’agència publicitària ha tirat en marxa una campanya polèmica. A més, a en Christian li han robat el telèfon mòbil, i la seva obsessió per recuperar-lo el durà al costat més fosc de la seva crisi existencial.

La sàtira definitiva de l’home modern arriba de la mà del director suec Ruben Östlund. Divertida, pertorbadora, plena d’humor negre i enigmàticament colpidora, la guanyadora de la Palma d’Or es presenta com el film de l’any per mèrits propis: un discurs que ataca la doble moral de la classe alta i l’elitisme en l’art modern amb una direcció trencadora, que juga constantment amb el fora de pla i que dibuixa gags en forma d’escenes vinyeta perfectes.
 
CRÍTIQUES:

SUÈCIA, 2017
Títol original: The Square. Direcció i guió: Ruben Östlund. Fotografia: Fredrik Wenzel. Intèrprets: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø, Marina Schiptjenko, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg. Durada: 142 min. Idioma: Anglès, suec, danès.

PREMIS:
Cannes 2017: Palma d’or.
Premis cinema europeu 2017: 6 premis (inclòs pel·lícula, direcció i actor).

 
TRÀILER: