Toni Erdmann


 

Divendres 5 de maig de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


La Ines és una empresària model, que treballa en una gran firma alemanya a Budapest. Porta una vida snob, rodejada sempre d’alts executius, molta elegància i fredor. Només el seu pare, un esbojarrat amant de les disfresses, podia trastocar el perfecte món de la Ines. Al principi sent vergonya de com es comporta davant els seus col·legues, però a poc a poc veurà com el que està fent el seu pare és donar-li sentit a la seva vida.

La comèdia europea de l’any arriba al Cineclub Garbí amb ganes de trencar esquemes. A les crítiques especialitzades gairebé se’ls acaben els adjectius: sorprenent, incòmoda, refrescant, genial, absurda, magnífica, subtil… Aquí no trobareu qualsevol tipus d’humor. Ballant al mig de la fina línia que separa l’humor absurd de la vergonya aliena, la pel·lícula cobra sentit quan l’espectador s’adona que precisament aquest és el ball que proposa la directora. I, com a totes les bones comèdies, darrere el riure fàcil s’hi amaga una crítica satírica als nostres models socials.
 
 
CRÍTIQUES:


 
ALEMANYA, 2016.
Títol original: Toni Erdmann. Direcció i guió: Maren Ade. Fotografia: Patrick Orth. Intèrprets: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Lucy Russell, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, John Keogh, Ingo Wimmer, Cosmin Padureanu, Anna Maria Bergold, Radu Banzaru, Alexandru Papadopol, Sava Lolov, Jürg Löw, Miriam Rizea. Durada: 160 min.
 
Idioma: Alemany, anglès i romanè.
Subtítols: VOSE.
Format: 1.85:1
 
PREMIS:
Premis cinema europeu 2016: Millor pel·lícula, direcció, guió, actor i actriu.
Cannes 2016: Premi FIPRESCI.

 
 
TRÀILER: