Tres recuerdos de mi juventud


 

Divendres 4 de novembre de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


En Paul és retingut a l’aeroport per un problema amb el passaport. Quan el policia li pregunta qui és realment, en Paul recordarà tres moments que han marcat la seva vida: les problemàtiques relacions amb una mare suïcida i un pare absent, el viatge a la Unió Soviètica en missió clandestina i les seves peripècies com a universitari mentre viu un amor tan apassionat com esguerrat per la distància.

Un dels films europeus de l’any és aquesta obra d’Arnaud Desplechin, d’inconfusible estil propi i amb gran influència de la Nouvelle Vague. El film funciona com una màquina perfecta de la nostàlgia, amb una càmera al servei de les emocions pròpies d’un personatge adult que recorda dies millors. El pas del temps pot semblar el tema principal, però en aquests retalls de vida s’hi amaguen moltes altres referències a l’amor, la família, la justícia social o la filosofia acadèmica. Una música selecta i un reguitzell d’originals recursos estilístics i narratius acaben d’arrodonir aquesta nova joia del cinema francès.
 
 
CRÍTIQUES:


 
FRANÇA, 2015.
Títol original: Trois souvenirs de ma jeunesse. Direcció: Arnaud Desplechin. Guió: Arnaud Desplechin i Julie Peyr. Fotografia: Irina Lubtchansky. Intèrprets: Mathieu Amalric, Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, André Dussolier, Dinara Drukarova, Cécile Garcia-Fogel, Françoise Lebrun, Irina Vavilova. Durada: 123 min.
 
Idioma: Francès i rus.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 2.35:1
 
PREMIS:
Cannes 2015: Premi SACD a la Quinzena dels realitzadors.
Premis César 2015: Millor director.

 
 
TRÀILER: