Una paloma se posó en una rama a reflexionar sobre la existencia

 


 

Divendres 18 de desembre de 2015 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
Diferents històries s’entrellacen sense aparent relació entre elles: a estones seguim a dos venedors d’articles de broma fracassats que malviuen en una residència. I en altres estones podem seguir un capità sense rumb, un bar ple de militars o una professora obsessionada amb un dels seus alumnes.

No només el títol d’aquesta obra crida l’atenció. El que veurem és un mosaic de metàfores sobre la desgràcia de la vida i la banalitat de l’ésser humà. I, sobretot, del poc sentit que tenen moltes de les estructures morals i lògiques que aguanten la nostra societat. Tant peculiar com imprescindible, pocs films tenen una coherència tan gran entre la forma i el fons. Plans fixes, rodats en colors pàl·lids i tènues, i actors maquillats com si fossin cadàvers. Però cap polemista crític amb les noves tendències va impedir que s’alcés amb el Lleó d’Or de millor pel·lícula al Festival de Venècia. Amb aquest film, el suec Roy Andersson, tanca la seva trilogia sobre l’existència iniciada amb Canciones del segundo piso i La comèdia de la vida.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
SUÈCIA, 2014.
Títol original: En duva satt på en gren och funderade på tillvaron. Direcció i guió: Roy Andersson. Fotografia: István Borbás i Gergely Pálos. Intèrprets: Holger Andersson, Nils Westblom, Charlotta Larsson, Viktor Gyllenberg, Lotti Törnros, Jonas Gerholm, Ola Stensson, Oscar Salomonsson. Durada: 101 min.