Yo, Daniel Blake


 

Divendres 21 d’abril de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


El Daniel és un fuster de 59 anys, treballador constant, a qui el metge ha detectat una malaltia que li impedeix treballar. Amb tota la innocència del món, es presenta als serveis socials amb la intenció de demanar una ajuda. Però l’administració pública anglesa no li ho posarà gens fàcil.

Als seus vuitanta anys, Ken Loach i el seu guinonista habitual, Paul Laverty, són un referent del cinema de forta crítica social. El guió i els temes són ben coneguts per la societat occidental, i no només ens trobem davant d’una crítica kafkiana a la tediosa burocràcia de l’Estat social i de dret: Loach parla també de les esperances d’una classe treballadora marginada, que se sent abandonada per aquells que hi són precisament per cuidar-la, i ho fa amb emotivitat i sentiment, amb uns caràcters creïbles i carismàtics, plens de defectes, debilitats i passions. Més enllà de l’efecte de ser la gran vencedora a Cannes, no es pot amagar que ens trobem davant d’una de les millors pel·lícules del director britànic dels últims anys.
 
 
CRÍTIQUES:


 
REGNE UNIT, 2016.
Títol original: I, Daniel Blake. Direcció: Ken Loach. Guió: Paul Laverty. Fotografia: Robbie Ryan. Música: George Fenton. Intèrprets: Hayley Squires, Natalie Ann Jamieson, Dave Johns, Micky McGregor, Colin Coombs, Bryn Jones, Mick Laffey, Dylan McKiernan, John Sumner, Briana Shann, Rob Kirtley. Durada: 100 min.
 
Idioma: Anglès.
Subtítols: VOSE.
Format: 1.85:1
 
PREMIS:
Cannes 2016: Palma d’Or.
Sant Sebastià 2016: Premi del públic.

 
 
TRÀILER: