La doncella


 

Divendres 24 de març de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


La Sookee és l’acompanyant d’un ambiciós estafador en la Corea ocupada per Japó dels anys 30. La seva missió es infiltrar-se com a criada a la casa d’una rica dona japonesa, la Hideko, i a poc a poc influir-la per què es casi amb l’estafador, que es fa passar per un important comte. El pla perfecte tremola quan la Sookee comença a veure la Hideko amb uns altres ulls.

Tots els personatges tramen contra uns i altres, però no importa res quan la passió s’imposa a la raó. Park Chan-wook es va presentar al Festival de Cannes amb una obra plena de la cuidada bellesa estètica pròpia del cinema asiàtic i una perversa història plena de estafa, intriga i sadisme. El fil narratiu es segueix amb dedicació, però la verdadera potència del film la descobrim en les diferents capes temàtiques, algunes molt clares i evidents, d’altres fosques i genials. Nominada a tot arreu com una de les pel·lícules de l’any, el públic de Sitges la va votar com a la millor obra del festival de referència de casa nostra. La doncella és la proposta més provocadora i sensual d’aquest quadrimestre.
 
 
CRÍTIQUES:


 
Corea del Sud, 2016.
Títol original: Ah-ga-ssi. Direcció: Park Chan-wook. Guió: Park Chan-wook i Jung Seo-kyung basat en la novela ‘Fingersmith’ de Sarah Waters. Fotografia: Chung Chung-hoon. Música: Cho Young-wuk. Intèrprets: Ha Jung-woo, Kim Min-hee, Jo Jin-woong, Kim Tae-ri, Moon So-ri, Kim Hae-suk. Durada: 144 min.
 
Idioma: Coreà i japonés.
Subtítols: VOSE.
Format: 2.35:1
 
PREMIS:
Cannes 2016: Millor direcció artística.
Sitges 2016: Premi del públic.

 
 
TRÀILER: